NPO 1 | 22.25 uur

3 MAN STERK
Wat waren Frans Duijts, Peter Beense en Django Wagner eigenlijk gaan doen als ze niet geboren waren met gouden keeltjes?

Steegro 3mansterk

In het nieuwe AvroTros-programma ‘3man sterk’ gaan ze de arbeidsmarkt verkennen en onderzoeken ze wat leuke beroepen zijn en in welke sector de vraag naar werknemers groot is. De drie uit de kluiten gewassen heren gaan ook zelf aan de slag om met hun enthousiasme werkzoekenden en bedrijven bij elkaar te brengen. Elke week bezoeken de zangers een bedrijf dat op zoek is naar personeel en geven zij hun oordeel over het werk. Werkzoekenden krijgen op deze manier een mooie inkijk.

Wel degelijk serieus
“Wij gaan bijvoorbeeld aan de slag als dakdekker of loodgieter. Ook werken we in de zorg of bakken we brood en banket, allemaal beroepen waar ze om mensen zitten te springen, maar waarvoor nog weinig animo is”, legt Frans uit. “Peter, Django en ik gaan door zelf het vak te ondervinden, proberen om mensen daarvoor warm te laten lopen. We horen pas op de opnamedag zelf wat we gaan doen, dus dat wordt een verrassing! Wij ontmoeten door onze optredens veel mensen, ook werkgevers die steen en been klagen, zoals laatst weer bij een bedrijfsfeest van Connexxion. Die hebben niet voor niets achter op de bus ‘Collega’s gezocht’ staan. Maar hoe moeilijk kan het zijn om als lood-gieter te werken? Of als verpleegkundige? Dat moet toch prima te doen zijn? We gaan het allemaal zelf meemaken en daar hebben we alle drie veel zin in.”

Duidelijke klik
Ook Peter staat te trappelen om de handen uit de mouwen te steken. “Ik denk dat een deel van onze achterban in de branches werkt die wij belichten, dus dat spreekt hen ongetwijfeld aan. Natuurlijk is het heel iets anders dan wat
wij normaal doen, maar het lijkt ons erg leuk. De klik tussen ons is er heel duidelijk, misschien omdat we alle drie wat ‘groter’
zijn dan anderen, haha.
Ik kan niet zeggen waarop ik me het meest verheug, ieder beroep heeft zijn leuke kanten. Waar ik vooral naar uitkijk, is om met de jongens aan de slag te gaan!”

Arbeidsvitaminen
Django: “Ik was meteen enthousiast om met z’n drieën iets te gaan doen. Dit is een programma waarmee we hopelijk voor meer werkgelegenheid gaan zorgen en het is ook leuk om te laten zien dat we
niet alleen kunnen zingen. Via onze social media kunnen mensen straks reageren op de beroepen die ze voorbij zien komen en kunnen we wellicht contacten leggen. Ik vind het hartstikke leuk dat we gaan laten zien dat je veel meer kunt dan je denkt. Want als wij het met z’n drieën kunnen, kan echt iedereen het! En het kan zomaar gebeuren dat we aan het einde van de werkdag een paar liedjes zingen voor het personeel. We blijven tenslotte wel zangers, natuurlijk!”

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons wat u er van vond.

Bron Troskompas.nl